Ambrosia - Včelí chléb 250g
Kód: 1310


Detailní popis produktu
Ambrosia, Perga, Včelí chléb, to vše jsou názvy, kterými můžeme označit přírodní poklad od včel. A tím je fermentovaný včelí pyl. Pokud jste o něm nikdy neslyšeli, tak se moc nedivíme, je totiž velmi vzácný a nenajdete ho na každém rohu. Perga je přírodní látka, kterou včely vytvářejí jako zdroj potravy pro krmení svých mladých včeliček. Jedná se o včelami již zpracovaný plástový pyl, který je díky tomu lépe stravitelný. Pozor na zaměnění obyčejného pylu a pergy. I včelí pyl je skvělou přírodní superpotravinou, ale perga má díky fermentaci, která probíhá přímo v úlu několikanásobně vyšší biologickou dostupnost. Obsahuje mnohem více živin a je využitelná takřka na 100%.
Jak perga vzniká?
Pergu včely v úlu vytvářejí tak, že květový pyl vrství do buněk, hlavičkami ho dusají a přidávají k němu med a výměšky svých žláz. Nahoře ho ještě na konci zapečetí voskem. Díky tomu dochází k přírodní fermentaci, popraskání obalu pylového zrnka a zlepšení jeho stravitelnosti. Po několika týdnech je včelí chléb na světě. „Včelí chléb" je pro roj životně důležitou potravinou, může se ho včelám odebrat nejvýše 30%, jinak by včelstvo příliš zesláblo. Ruští vědci, kteří udělali společně s Rumunskými a Francouzskými vědci mnoho výzkumů včelích produktů potvrdili, že perga obsahuje vše, co je potřebné pro lidský organismus k přežití. Jedná se tak o dokonalou celistvou potravinu. Dokonce i Španělští jezuité věděli o použití včelího chleba v období Inků, Májů a Aztéků - ti ho užívali jako prostředek k uzdravování a omlazování "všech úrovní těla."Jako zdroj bílkovin a mikronutrientů má pyl neuvěřitelný potenciál (největší na zemi), ale ve své normální, syrové podobě není pro včely dostatečně stravitelný a výživný. Dokud není řádně fermentován do Včelího chleba. I lidé postupně více a více přicházejí na to, že přirozenými procesy fermentace a enzymatickou aktivací dokážou z původně mnohdy problematických nebo nestravitelných surovin vytvořit velmi výživná jídla (kefíry, klíčky, kaše, různá fermentovaná zelenina apod.) Jedním z důvodů nestravitelnosti pylu je to, že jádro je zahaleno do vrstvy celulózy, kterou trávící systémy včel (ani lidí) nedokážou rozrušit a správně strávit. Další důvod se týká mnoha druhů pylu, které mají ochranný, poměrně nestravitelný povlak vosku. Příroda má zkrátka svou vlastní obranu. Jen to, že některé rostliny či přírodní složky nemají drápy a zuby ještě neznamená, že se nedokáží bránit...
Proč je včelí chléb dobrý?
Včelí chléb je nejkomplexnější přírodní celistvý enzy-multi-vita-minerál-antioxidant a zdroj makro i mikro živin, který může člověk zahrnout do jídelníčku. Silně podporuje regeneraci po tréninku, svalovou hmotu, CNS a všechny úrovně člověka, které si dokážete představit. Včelí chléb je nenahraditelným doplňkem každodenní stravy – je bohatý na kvalitní bílkoviny (včetně všech esenciálních aminokyselin), sacharidy, mastné kyseliny, vitamíny skupiny B a vitamíny K, E, D a C. Je zvláště bohatý na vitamin P (rutin), provitamin A (βkaroten), různé minerální látky a oligoelementy (zejména draslík a železo), éterické oleje, enzymy, pigmenty a další biologicky aktivní přírodní látky. Díky dokonalé rovnováze v přírodě je včelí chléb jedinou známou přírodní potravinou obsahující všechny základní živiny, které potřebuje zdravé lidské tělo. Včelí chléb je skutečně pozoruhodným a jedinečným včelím produktem. Obsahuje také spoustu dalších živin, které zatím ani nejsme schopni rozklíčovat, podobně jako třeba u mateří kašičky. Evropská nařízení nám bohužel nedovolují uvést veškeré benefity, které tento poklad přírody má a proto doporučujeme trochu "zagooglit". V otázce zdraví je obecně dobré sám se zajímat a nenechávat veškerou zodpovědnost v rukou druhých.
Další informace o produktu
Jedná se o doplněk stravy. Neslouží jako náhrada za pestrou a vyváženou stravu.
Složení:
Perga, 100% fermentovaný včelí chléb, 250 g, doplněk stravy
Velikost dávky: 10 g denně, 25 dávek na balení | Množství na 100g | Množství \nv 1 dávce | %RHP* |
Energetická hodnota | 1560 kJ / 373 kcal | 156 kJ / 37,3 kcal | ** |
Tuky | 12 g | 1,2 g | ** |
Z toho nasycené tuky | 4 g | 0,4 g | ** |
Sacharidy | 44 g | 4,4 g | ** |
z toho cukry | 24 g | 2,4 g | ** |
Vláknina | 9 g | 0,9 g | ** |
Bílkoviny | 17 g | 1,7 g | ** |
Sůl - přirozeně obsažená | 0,03 g | 0,003 g | ** |
* % denní referenční hodnoty příjmu \n** denní referenční hodnota příjmu není stanovena |
Balení 250 g Dávkování: 5-10 g denně (čajová-polévková lžíce)
Původ suroviny: Bílé Karpaty, ČR, EU.
Méně je někdy více a v případě takovýchto produktů to platí dvojnásob. Proto doporučujeme jíst malé dávky a případně vícekrát za den. Před/Po tréninku, ráno na lačno, večer před spaním. Nemíchejte do ničeho teplého. Osoby, které mají alergii na pyl by měli být opatrní a pro jistotu začít s menšími dávkami. Nicméně díky přirozené fermentaci je riziko alergické reakce minimální. Nutriční hodnoty se u každé várky mohou lišit, závisí na rostlinách, ze kterých byl pyl sbírán. (u tohoto produktu CHKO Bílé Karpaty) Doporučujeme konzumovat ideálně na lačno nebo v okolí tréninku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Včelí produkty |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.