Černý česnek 60 kapslí
Kód: 1071


Detailní popis produktu
Česnek
Obyčejný česnek je superpotravina v pravém slova smyslu s dlouhou historií sahající zhruba 4000 let zpět. Je znám především pro své antibakteriální a antioxidační účinky. Ve starodávných dobách byla chuť a specifické aroma česneku používána na podporu síly a odvahy. Řečtí a Římští zápasníci prý česnek dokonce používali před sportovními událostmi. Česneku byla také přikládaná zvláštní spirituální síla, protože česnek údajně konzumovali již Egyptští faraoni.
Fermentovaný černý česnek
Fermentace obecně je neskutečný proces přírody. Když nepůjdeme do chemický detailů, tak fermentace ve zkratce způsobuje to, že živiny obsažené v dané potravině, která prošla fermentací, jsou zpravidla stravitelnější, je jich více a jsou pro tělo dostupnější. Černý česnek, je tedy klasický česnek, který je však podroben procesu fermentace. Jak jsem již popisoval výše, při tomto procesu vzniknou další nové látky a ty, které jsou již obsažené zvýší svoje "množství". Pro představu zde udávám aminokyseliny obsažené v normálním bílém česneku a v závorce pak jejich poměr obsažený po dvojité fermentaci v černém česneku.
- Isoleucin 217 mg (371 mg)
- Leucin 308 mg (779 mg)
- Lysin 273 mg (385 mg)
- Methionin 76 mg (210 mg)
- Histidin 113 mg (287 mg)
- Fenylalanin 183 mg (461 mg)
- Tryptofan 66 mg (102 mg)
- Valin 291 mg (610 mg)
Antioxidanty a SAC
SAC je zkratka pro S-allyl cystein. S-allyl cystein je složkou čerstvého česneku a derivátu aminokyseliny cysteinu, který se nachází v mnohem vyšších koncentracích v černém česneku a má se za to, že pomáhá snižovat cholesterol a předcházet rakovině. SAC je obsažen přirozeně v čerstvém česneku v množství 20-30 mcg/g. Obsah SAC ve fermentované formě je ale až 6-krát vyšší než v běžném čerstvém česneku. SAC má vysokou antioxidační hodnotu. Právě vysoká dávka SAC je klíčem výhod fermentované formy česneku.
Unikátní fermentace od Dr. Mercola
Mnoho doplňků z černého česneku není výsledkem skutečné fermentace, ale spíše výsledkem procesu zrání. Fermentovaný černý česnek Dr. Mercola ve skutečnosti prochází dvojitou fermentací, která zahrnuje jak enzymy, tak mikrobiální inkubaci. Na rozdíl od jiných doplňků z černého česneku jsou vlastní bakterie na česneku samotném odborně využívány v celém procesu. To vše za využíti suchého mrazení. To zaručuje nejvyšší kvalitu a také trvanlivost.
Jaký doplněk stravy obsahující fermentovaný černý česnek je tedy nejvhodnější?
- musí obsahovat vysoce koncentrovanou hodnotu SAC (S-allyl cystein)
- musí procházet konzistentním procesem fermentace (zabezpečení adekvátního množství SAC na dávku)
- je podroben dvojité fermentaci (enzymatická a mikrobiální inkubace - využití přírodně se vyskytujících vnitřních bakterií lyofilizace - tento proces udržuje produkt stabilní (asi rok a půl) a konzistentní
- je micro-testován a analyzován na ORAC hodnoty
- certifikace Kosher a HALAL
Detailní informace
Doporučené dávkování: 1 kapsle 2x denně před jídlem.
Dávek v balení: 30
Deklarovaný a testovaný obsah 1,2 mg S-allyl cysteinu na 2 kapsle!
Jedná se o doplněk stravy. Neslouží jako náhrada za pestrou a vyváženou stravu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Potraviny / BIO produkty |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.