Datle v 65% čokoládě
Kód: 319


Detailní popis produktu
Proč právě datle Medjool?
Chutnají po medu a karamelu, jsou neskutečně šťavnaté a rozplývají se na jazyku podobně jako Míšina čokoláda. Jsou to takové královny mezi datlemi.
Datle jsme odpeckovali, rozpůlili a obalili v naší tmavé čokoládě Tanzanie 100 %, až se utvořila křupavá čokoládová skořápka. Nejdříve si tak křupnete čokoládu a potom už se vám datle společně s čokoládou rozplynou na jazyku.
Speciálně jsme vybrali tmavou čokoládu Tanzanie 100 % a vznikl tak snack bez přidaného cukru. Skvělý na výlety, na sport nebo třeba jen tak ke kávě. (večerní mlsání také není k zahození)
Pro zajímavost - Tanzanie 100 % je čokoláda, která vyhrála zlatou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně a získala 2 hvězdy ve světové gurmánské soutěži Great Taste Awards v Anglii.
Ideální volba pro ty, kteří se bojí, že jim varianta se 100 % čokoládou nebude chutnat, ale stále chtějí kvalitní svačinku nebo superpotravinu bez přidaných balastních látek.
Příběh Míši:
"Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.
Detailní popis produktu
Složení: datle, kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí
Obsah kakaové sušiny v čokoládě 65 %
Hmotnost: 160 g
ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie (kakao), Izrael (datle), Česko (Výroba)
Minimální trvanlivost 6 měsíců od data výroby. Skladujte v suchu a chladu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 1789 kJ/426 kcal
Tuky 16 g, z toho nasycené mastné kyseliny 9.2 g
Sacharidy 63 g, z toho cukry 49 g
Bílkoviny 3,9 g
Sůl 0g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.