Datle v 65% čokoládě

Kód: 319
249 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Neodolatelné spojení datlí Medjool a Míšiny čokolády z Tanzanie (65% kakaa). Datle, které chutnají po karamelu a medu společně s bean to bar čokoládou vytvoří dokonalé chuťové spojení ve vašich ústech. A to nejlepší? Pouze datle a lahodná mléčná bean to bar čokoláda. Vyzkoušejte je i vy!

Detailní informace

Garance doručení
nepoškozeného zboží
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR
Doručení
Neustálá podpora
pokud si nevíte rady, tak stačí napsat nebo zavolat

Detailní popis produktu

Proč právě datle Medjool?

Chutnají po medu a karamelu, jsou neskutečně šťavnaté a rozplývají se na jazyku podobně jako Míšina čokoláda. Jsou to takové královny mezi datlemi. 

Datle jsme odpeckovali, rozpůlili a obalili v naší tmavé čokoládě Tanzanie 100 %, až se utvořila křupavá čokoládová skořápka. Nejdříve si tak křupnete čokoládu a potom už se vám datle společně s čokoládou rozplynou na jazyku.

Speciálně jsme vybrali tmavou čokoládu Tanzanie 100 % a vznikl tak snack bez přidaného cukru. Skvělý na výlety, na sport nebo třeba jen tak ke kávě. (večerní mlsání také není k zahození)

Pro zajímavost - Tanzanie 100 % je čokoláda, která vyhrála zlatou medaili na prestižní světové soutěži Academy of Chocolate Awards v Londýně a získala 2 hvězdy ve světové gurmánské soutěži Great Taste Awards v Anglii.

Ideální volba pro ty, kteří se bojí, že jim varianta se 100 % čokoládou nebude chutnat, ale stále chtějí kvalitní svačinku nebo superpotravinu bez přidaných balastních látek.

Příběh Míši:

"Celý život mám ráda čokoládu. Kamkoli jedu, kupuju čokolády a čokoládové tyčinky a zkouším nové chutě. Tato moje láska mě dovedla až k výrobě vlastní čokolády. Ne takové, kdy si koupíte od velkého výrobce kakaovou hmotu, tu rozpustíte a nalejete do forem. Ale takové, kdy si najdete ty nejlepší kakaové boby na světě, pečlivě je ručně protřídíte, opražíte (různé boby vyžadují různou teplotu a dobu pražení), nadrtíte, odslupkujete a pak několik dní melete v kamenném mlýnu (melanžéru). Tak získáte svoji vlastní kakaovou hmotu. Po odležení (staření), kdy ještě dobíhají započaté chuťové procesy, kakaovou hmotu ztemperujete (zahřejete, ochladíte a znovu zahřejete). Je to taková alchymie, kdy každý teplotní stupeň hraje roli. Pak už jen nalejete do forem a po ztuhnutí vyklepnete a ručně zabalíte. Dobře ztemperovaná čokoláda se krásně leskne a při odlomení hlasitě křupne.

Vše probíhá u jednoho výrobce, a proto se takové čokoládě ve světě říká BEAN TO BAR neboli hezky česky OD BOBU PO TABULKU. Je úžasné, jak můžete během tohoto procesu ovlivnit chuť čokolády. Chci vám co nejvíce přiblížit chuť a aroma kakaových bobů z konkrétní země, proto boby nemíchám a všechny čokolády jsou single origin. Čokoláda z bobů z Vietnamu chutná úplně jinak než čokoláda z bobů z Tanzanie nebo třeba ze Šalamounových ostrovů, i když obsahuje stejné procento kakaových bobů. V čokoládách nenajdete žádný odtučněný kakaový prášek, mléčný tuk nebo lecitin, ale pouze nealkalizované výběrové kakaové boby, třtinový cukr a kakaové máslo. V mléčné čokoládě je navíc ještě plnotučné mléko. Výroba jedné tabulky trvá i týden, ale výsledek stojí za to!"

 

Míšina čokoláda

Detailní popis produktu

Složení: datle, kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo. Může obsahovat stopy lískových ořechů a mandlí
Obsah kakaové sušiny v čokoládě 65 %
Hmotnost: 160 g

ZEMĚ PŮVODU: Tanzanie (kakao), Izrael (datle), Česko (Výroba)

Minimální trvanlivost 6 měsíců od data výroby. Skladujte v suchu a chladu. 

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1789 kJ/426 kcal
Tuky 16 g, z toho nasycené mastné kyseliny 9.2 g
Sacharidy 63 g, z toho cukry 49 g
Bílkoviny 3,9 g
Sůl 0g

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda
Hmotnost: 0.2 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola